hamihami

Öntsünk tiszta vizet a pohárba avagy amit a gluténmentes diétáról tudni kell

2016. szeptember 13. - Adri11

Napjainkban egyre népszerűbb a gluténmentes diéta, ahogy ez a hamihami.hu -n található receptek között is kitűnik. Van aki egészségügyi okokból, van aki fogyókúrás céllal, van aki pedig csak egyszerűen divatból követi.

Mit is jelent valójában ez a diéta, mit vonunk meg vele a szervezetünktől és mikor hasznos? Tényleg lehet -e fogyni vele?

Ehhez tisztázzuk először, hogy mi a glutén?

A glutén egy olyan fehérje-komplex, ami a búzában az árpában és a rozsban található meg. Eredetileg a lisztérzékenyeknek javasolták az efféle élelmiszerek megvonását, mellyel a közérzetüket és egészségi állapotukat javíthatták, ma egyszerű diétaként is jól funkcionál az egészségesek számára. Mivel nem szénhidrát kizárást jelent és kalóriadús élelmiszereket is fogyaszthatunk hizlalhat is ha túl sok szénhidrátot vagy kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

Melyek a gluténtartalmú ételek?

A rántással és habarással készült ételek, kenyér félék, péksütik, kekszek és müzlik de a gabonából erjesztett alkoholos italok is ide sorolandók

Melyek a gluténmentes ételek?

A zöldségek, gyümölcsök, a friss húsok, tojás, tejtermékek, rizs, köles, hajdina, kukorica. Az utóbbi négyből készült liszt is gluténmentes, ezeket bátran használhatjuk sütéshez-főzéshez.

Ma már a boltok nagy részében könnyedén lehet találni gluténmentes élelmiszereket, de ezek általában nem igazán pénztárcabarát termékek. Ha kedvező áron és gluténmentesen szeretnénk táplálkozni célravezetőbb ha tudjuk az összetevőket és kedvünkre sütünk-főzünk velük. Nagyon sok receptet találtok a hamihami.hu-n ehhez a diétához, próbáljátok ki őket vagy töltsétek fel a kedvenceiteket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hamihami.blog.hu/api/trackback/id/tr6811702383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása